04 Jenis Model Vivo yang Menyokong Penggunaan Simkad 4G LTE

Banyak jenama – jenama baru yang semakin menonjol semenjak tahun 2016/2017 antaranya adalah VIVO yang dikatakan jenama berasal daripada negara China atau Made in China. Di Malaysia jenama Vivo agak terkenal dengan promosi yang sangat gempak dalam media masa yang dibuat secara elektronik mahupun media cetak.

Disamping itu pihak syarikat Vivo juga menggunakan duta produk tempatan seperti Dato Siti Nurhaliza penyanyi terkenal Malaysia dan pasti akan menarik lebih ramai peminat – peminat mereka terhadap produk jenama Vivo. Seperti mana jenama lain juga, Vivo juga mengeluarkan produk mengikut perkembangan semasa daripada fungsi 2g, 3g dan seterusnya 4G.

 Dalam banyak – banyak model keluaran jenama Vivo hanya terdapat beberapa sahaja model  telefon yang menyokong fungsi 4G LTE yang diketahui oleh admin buat masa ini. Antaranya adalah seperti berikut: 

  1. – V3
  2. – V3Max
  3. – Y31L
  4. – Y51
  5. – Y55

Sila semak telefon anda masing – masing dan sekiranya anda membeli model keluaran terkini pasti fungsi tersebut telah ditambah kerana pada tahun 2017 dan 2018 kemudahan rangkaian panggilan dan data telefon telah pun ke arah 4G LTE dan seterusnya 5G. Keadaan ini menyebabkan setiap syarikat pengeluaran telefon akan menambah fungsi tersebut ke dalam setiap model telefon terbaru dikeluarkan untuk seiring dengan kemudahan perkhidmatan lain yang disediakan.

Setiap kali pengeluaran model terbaru mesti seiring dengan perkembangan dan perubahan teknologi, jika tidak keluaran model jenis tersebut tidak akan dibeli oleh pengguna dan merugikan syarikat pengeluar.

Sekiranya anda semua menggunakan telefon mudah alih model yang support/ menyokong kemudahan 4G LTE saya sarankan anda guna sahaja simkad yang sememangnya mempunyai fungsi tersebut. Antara simkad yang dalam promosi dan boleh diperoleh secara percuma adalah simkad prepaid Mobile Unifi. Boleh download di playstore apps Mobile Unifi dan pilih nombor maksimum lima simkad sahaja dan simkad ini terhad 1 juta sahaja, siapa cepat dia dapat.

Selamat mencuba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*