10 Jenis Iphone yang support Penggunaan Simkad 4G LTE

Kebanyakan perkidmatan rangkaian telefon sekarang ini telah menggunakan kelajuan 4G LTE. Walau bagaimanapun tidak semua telefon yang dikeluarkan boleh guna data yang berkelajuan 4G LTE terutamanya Iphone.

Seperti yang kita tahu Apple telah mengeluarkan pelbagai versi Iphone dari bersaiz kecil sehinggalah bersaiz besar dengan disertakan pelbagai fungsi dan kelebihan masing – masing. Pada hakikatnya ciptaan iphone itu sendiri terhasil mengikut kemajuan dan perkemangan teknologi dan sudah pasti Iphone terawal dikeluarkan tidak mempunyai fungsi perkhidmatan 4G LTE kerana sebelumnya adalah 2G dan seterusnya 3G.

Disebabkan perkembangan teknologi telefon dan teknologi kemudahan data juga mesti seiring dengan mengikut peredaran zaman. Terkini telekom malaysia telah mengeluarkan dua produk baru mereka iaitu Webe Unifi yang mana datanya adalah unlimited dan juga terbaru Mobile Unifi yang diberi secara PERCUMA simkad disertakan 20 GB LTE data percubaan untuk mendapat maklum balas daripada pengguna.

Sekiranya anda adalah pengguna iphone, sila pastikan Iphone anda adalah tersenarai di bawah senarai Iphone berikut:

  1. – iPhone 5
  2. – iPhone 5C
  3. – iPhone 5S
  4. – iPhone 6
  5. – iPhone 6 Plus
  6. – iPhone 6S
  7. – iPhone 6S Plus
  8. – iPhone 7
  9. – iPhone 7 Plus
  10. – iPhone SE

Jika Iphone yang anda pakai sekarang adalah tersenarai dalam 10 jenis di atas. Saya sarankan anda untuk install apps Mobile Unifi di apps store masing – masing dan boleh dapatkan simkad percuma daripada TM Point terdekat. Dan anda boleh rasai penggunaan data PERCUMA daripada TM untuk aktiviti harian anda.

Apa lagi, dapatkan sekarang simkad tersebut sebelum terlambat kerana tawaran adalah terhad untuk 1juta simkad sahaja dan terhad 5 simkad per ic. Dapatkan sekarang di mana – mana cawangan TM Point terdekat di kawasan anda. Selamat mencuba. Sekian Wassalam.

Be the first to comment

Leave a Reply