13 Jenis Model Sony yang support Penggunaan Simkad 4G LTE

Syarikat Sony adalah antara syarikat pengeluar terawal dalam model telefon mudah alih dan pernah menjadi antara syarikat yang diminati ramai sepanjang pengeluaran produknya. Tidak dinafikan juga, produk keluaran sony juga berasal daripada pengeluaran model yang biasa – biasa sehinggalah terhasilnya model yang canggih dan mantap mengikut perkembangan teknologi.

Sony juga mengeluarkan perantinya juga bermula dengan kelengkapan kemudahan 2G dan 3G sehinggalah wujudnya 4G LTE dengan jenis – jenis model yang canggih dan mewah menjadi kegilaan ramai pengguna termasuklah admin.

Saya buat pertama kali juga setelah berhijrah daripada menggunakan telefon biasa kepada telefon canggih (Smartphone) yang pertama adalah jenama Sony iaitu Sony Xperia Z1 yang sudah mempunyai kemudahan 4G tetapi pada masa itu data kebanyakannya masih belum menyokong kemudahan 4G tersebut.

Apabila kita sudah menggunakan telefon yang canggih tetapi teknologi kemudahan data internet yang masih lagi 3G dan jika ada pun 4G pada masa itu masih tidak meluas. Agak rugi juga walau bagaimanapun pengalaman itu menjadikan kita seiring dengan perkembangan teknologi semasa, dan kita harus ingat setiap teknologi akan berkembang dan semakin berkembang mengikut arus zaman.

Jom semak sama ada telefon sony yang anda pakai sekarang adakah mempunyai sokongan untuk perkhidmatan data 4G LTE? Berikut adalah senarai 13 telefon keluaran sony yang menyokong perkhidmatan data 4G LTE:

 1. – Xperia C4 Dual
 2. – Xperia C5 Ultra
 3. – Xperia C5 Ultra Dual
 4. – Xperia E4g
 5. – Xperia M5
 6. – Xperia M5 Dual
 7. – Xperia XA
 8. – Xperia XA Ultra
 9. – Xperia Z5
 10. – Xperia Z5 Dual
 11. – Xperia Z5 Premium
 12. – Xperia X
 13. – Xperia XZ

Seperti artikel sebelum ini, sekiranya anda menggunakan telefon yang tersenarai di atas. Cepat – cepatlah install Apps Mobile Unifi untuk mendapat promosi simkad PERCUMA dengan data internet 4G LTE sebanyak 20GB. Terhad untuk 1 Juta simkad sahaja.  Siapa cepat dia dapat. Lambat Tinggal.

Be the first to comment

Leave a Reply