8 Jenis Model Huawei yang support Penggunaan Simkad 4G LTE

Kali ini kita tengok pulak model telefon lain yang mempunyai fungsi 4G LTE seperti peranti model Huawei. Jenama telefon Huawei antara yang ramai diminati dan semakin tinggi permintaan semenjak tahun 2016, 2017 dan 2018. Hal ini kerana peranti jenama ini telah mengeluarkan model yang pelbagai dengan spesifikasi yang agak menarik minat pengguna.

Jenama Huawei juga antara jenama yang cepat melonjak naik disebabkan kecanggihan teknologi yang digupakai dalam pembuatan setiap model telefon mereka. Setiap model Huawei boleh dikatakan lebih ke depan berbanding dengan jenama – jenama lain di pasaran kerana perancangan syarikat mereka untuk lebih menonjol dengan cepat berdasarkan permintaan dan kepuasan pengguna.

Seperti yang kita tahu, jenama Huawei juga mengeluarkan pelbagai model telefon dan pasti syarikat ini bermula dengan pengeluaran model yang tidak bergitu canggih dengan fungsi 2G dan 3G sahaja. Oleh itu, hanya pada tahun 2016 dan 2017 seterusnya Huawei banyak mengeluarkan model yang sokong kemudahan 4G LTE. Antara model yang mempunyai 4G LTE adalah seperti berikut:

  1. – Honor 5X
  2. – Mate 8
  3. – Mate S
  4. – Nexus 6P
  5. – P9 Plus
  6. – P9 Premium
  7. – Mate 9
  8. – Mate 9 Pro

Sekiranya anda semua menggunakan telefon yang tersenarai di atas, anda boleh mendapatkan data internet secara PERCUMA daripada syarikat Telekom Malaysia (TM) hanya dengan install aplikasi sahaja.

Dua hari lepas, TM telah membuat promosi produk baru mereka iaitu Mobile Unifi yang mana diberi secara PERCUMA 1 juta simkad terhad 5 simkad perindividu. Oleh itu rebutlah peluang ini secepat mungkin sebelum terlambat kerana tawaran percuma adalah diminati ramai. Cara untuk mendapatkannya agak mudah install sahaja aplikasi Mobile Unifi, isikan maklumat lengkap, dan terus pergi ambil di mana – mana cawangan TM Point tedekat di kawasan anda.

Semoga dapat membantu untuk anda semua.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*