About Us

Latar Belakang dan Penubuhan Web Android Reveals Dot Com.

Androidreveals.com merupakan sebuah platform perkongsian ilmu android, gajet dan teknologi terkini di atas talian sama ada dalam atau luar negara. Perkongsian ilmu ini dikumpul dari sumber pengetahuan perseorangan, buku-buku rujukan, laman rujukan lain, pelbagai media sosial dan juga rakan seperjuangan.

Penubuhan androidreveals.com ditubuhkan pada Januari 2018 secara officialnya dan idea asalnya tercetus pada julai 2017. Tercetusnya idea penubuhan androidreveals.com ini apabila terdapat banyak persoalan-persoalan tentang pengetahuan gajet, android dan perbubahan teknologi semakin pesat belum dirungkai oleh ramai orang.

Matlamat kami adalah menjadikan androidreveals.com sebagai tempat rujukan untuk menambahkan ilmu terkini teknologi bagi semua lapisan masyarakat.

Objektif kami adalah untuk berkongsi ilmu pengetahuan dan info-info menarik berkaitan teknologi. Antaranya ialah ilmu pengetahuan tentang kehidupan android, telefon terkini dan juga setiap perubahan teknologi semasa.

Selain itu, objektif kami juga adalah untuk memberi penerangan tentang kebaikan dan keburukan teknologi berdasarkan pengetahaun yang tepat. Kami juga mahu membina komuniti yang berilmu dalam penggunaan teknologi terkini untuk mengurangkan sebarang permasalahan setiap masyarakat.

Kami berharap perkongsian ilmu pengetahuan oleh androidreveals.com dapat membantu  dan menjadikan setiap lapisan masyarakat celik tentang perubahan semasa dalam menjalani kehidupan seharian.