Apple Lancarkan iMac Versi 27 Inci

APPLE mengemas kini siri produk iMac keluarannya dengan beberapa penambahbaikan sesuai dengan keperluan industri semasa.

Menerusi versi baharu berkenaan, iMac 27 inci masih mengekalkan beberapa ciri utama dan didatangkan dengan pemproses Intel Core i9 generasi ke-10 untuk variasi kelas tinggi.

iMac berkenaan juga dipadankan dengan keupayaan memori (RAM) 128GB bersama reka bentuk DDR4 serta talaan frekuensi 2666Mhz.

Sesuai dengan kemas kini baharu, Apple bijak menggunakan padanan kad grafik berkuasa tinggi keluaran Advanced Micro Devices (AMD) iaitu Radeon Pro 5700XT dengan keupayaan video memori (VRAM) 16GB GDDR6 dan sokongan storan sehingga 8TB SSD.

Apple juga menambahbaik permukaan kaca skrin yang kini ditawarkan dengan pilihan nano yang sebelum ini hanya diberikan kepada skrin Pro Display XDR.

Pembaharuan berkenaan akan memberikan kecerahan skrin lebih baik dalam aspek pemantulan cahaya dan memberi pengalaman pengguna yang terbaik.

Peranti itu juga didatangkan dengan kamera web terbina dengan resolusi 1080p iaitu pembaharuan daripada versi sebelumnya yang hanya menyokong 720p sahaja.

Versi baharu ini turut menyokong dua skrin sekunder resolusi 6K setiap satu sekali gus memudahkan untuk sebarang tugasan produktiviti.

Menyentuh aspek sokongan sambungan, iMac versi ini didatangkan dengan dua ThunderBolt 3 USB C, empat sokongan USB 3.1, satu pembaca kad USB A, bicu audio 3.5mm dan sokongan kabel LAN termasuk sambungan WiFi 802.11ac.

Apple iMac 27 inci ini sudah boleh dibeli bermula hari ini dengan tanda harga RM7,999 sehingga RM38,687 mengikut variasi model.

Spesifikasi

Pemproses: Intel Core i9 Generasi 10

RAM: 128GB 2666Mhz DDR4

Kad grafik: Radeon Pro 5700XT 16GB GDDR6

Storan: 8TB SSD

Magic Mouse + Magic Trackpad 2

Magic Keyboard

Final Cut X

Logik Pro X

Be the first to comment

Leave a Reply